Студентски кредити и общежития-2017

Наближава крайният срок всички кандидат-студенти подали апликации през UCAS Apply 2017 до 15 януари 2017, да получат своите оферти или откази от желаните университети( 4 май 2017). Това е и срокът, в който бъдещите студенти следва да потвърдят коя оферта ще приемат и къде желаят да учат от есента на 2017 година.
Напомняме на тези кандидат-студенти, които не са получили нито една оферта на своите 5 желания, че могат да се възползват от EXTRA на UCAS като добавят още едно желание. Съветваме то да бъде много добре прецизирано, както като изисквания от страна на университета, така и в контекста на ситуацията на тази кандидатстудентска кампания (масови откази от Шотландските ВУЗ).
Припомняме, че старираха процедурите по кандидатване за Student Loan за всички дестинации. За нашите клиенти това е ЕТАП II.
Поради често задавани въпроси за допълнително финансиране, ще поясня че това е въпрос, който касае конкретен университет, в който ще учи студента от есента на 2017, т.е. следва да се потърси информация в страниците на съоветния университет. А ако има възможност за стипендия, да се свържете с университета, за потвърждения на факта, че сте подходящи. Често пъти описаните като подходящи за EU студенти финансови помощи в университетските сайтове НЕ се ОТНАСЯТ за БГ студенти!
Възможност за дофинансиране на образованието в чужбнина дава нецелевият студентски кредит от SG Expressbank. За повече информация вижте ТУК.
Много от университетите отвориха своите системи за кандидатстване за студентски общежития и въпреки че за много от тях през последните години стана практика разпределението на оферти за настаняване да става на лотариен принцип, а не на принципа “първи подал-първи получил”, съвета ни е да не се чака последния срок за подаване на апликациите. За нашите клиенти това е ЕТАП III.